Masoveria de Lladó

Masoveria de Lladó

Masoveria de Lladó

LLOCS D'INTERÈS

Espais Naturals

Parc Natural del Cap de Creus

Entre la terra i el mar, un espai de gran bellesa, una configuració geològica singular amb estructures i afloraments que formen un conjunt únic al món. L’efecte de la tramuntana ha fet que apareguin formes d’erosió capricioses i n’ha transformat el paisatge.

Paratge Natural de l'Albera

Situat a l’extrem oriental del Pirineu. Hi trobem dues zones ben diferenciades: l’occidental, amb vegetació de caràcter centreeuropeu, amb fagedes i roures; i l’oriental, de caràcter mediterrani, amb suredes i brolles on subsisteix la tortuga mediterrània.

Espai Natural Salines - Bassegoda

L'Espai de les Salines és una bona representació de la diversitat de paisatges de la terra baixa i muntanya mitjana silícia de les últimes digitacions pirinenques. El seu interès és principalment mostrar el contrast entre els paisatges de la plana litoral empordanesa i la muntanya pirinenca oriental.

Estany de Banyoles

Fa centenars de milers d’anys que la pressió d’aquesta aigua enfonsa el terreny càrstic per crear coves o dolines, on acaba apareixent un estanyol –o tot un estany!– si hi ha un punt de surgència d’aigua (sota l’Estany, se n’han trobat fins a tretze!). Si mirem a terra, també podrem veure-hi una altra mostra d’aquestes roques calcàries vives: el travertí, o pedra de Banyoles, formada per l’acumulació de capes de calç que va dipositant l’aigua que brolla del sistema càrstic.

Zona Volcànica de la Garrotxa

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa disposa de diversos itineraris pedestres que transcorren pels indrets més interessants del Parc Natural. La majoria estan senyalitzats amb la senyalització del parc i connecten sovint amb els de la xarxa de senders Itinerànnia. Per tant, des dels itineraris del Parc Natural es pot accedir a peu a qualsevol altre punt de la Garrotxa, el Ripollès o l'Alt Empordà a través d'Itinerànnia.

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Els Aiguamolls de l’Empordà són una de les principals zones humides de Catalunya, juntament amb els deltes de l’Ebre i el Llobregat. Es troben ubicats a la plana empordanesa, entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga, en un espai caracteritzat pels cursos fluvials actuals, les antigues desembocadures dels rius, i els sistemes de canalització i rec dels conreus que històricament s’han donat en aquest lloc ric en aigua dolça.

Pobles i santuaris

Lladó

Lladó és un municipi de l'Alt Empordà situat a les portes del paratge natural de Salines-Bassegoda. Per això, ofereix grans atractius per al senderisme i la pràctica de BTT, amb diferents rutes marcades segons la dificultat. Així mateix, hi ha diferents punts d'interès arquitectònic, testimonis del passat històric, que mereixen ser visitats.

Besalú

La vila de Besalú està situada en una important i tradicional cruïlla de camins a l’est de la Garrotxa. Bisuldunum, el seu nom original, era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord.

Santuari de la Mare de Deú del Mont

La Mare de Déu del Mont és un santuari i una muntanya situada a l'àntic municipi del Bassegoda a l'Alta Garrotxa. Actualment, forma part del municipi d'Albanyà (Alt Empordà). Durant la ruta, podreu visitar el recentment restaurat Monestir de Sant Llorenç de Sous (S.XI). Disposa de restaurant amb menús diaris i especials per a grups, també amb esmorzars de forquilla.

Vilabertran

El territori es troba ben regat per nombrosos pous i per la riera de Figueres, paral·lela amb el límit amb Vilatenim, a ponent de Vilabertran. El municipi també limita amb el municipi de Cabanes. Situat prop del monestir de Santa Maria de Vilabertran, Vilabertran està format per carrers estrets i rectilinis que s'entrecreuen formant angles rectes.

Castelló d'Empúries

El municipi de Castelló d’Empúries posseeix un ric i variat patrimoni arquitectònic, fruit de la seva dilatada història des dels seus orígens en època romana als segles II-I aC i, especialment, d’època medieval, quan la vila esdevingué capital del comtat d’Empúries al segle XI.

Sant Pere de Rodes

El Monestir de Sant Pere de Rodes s’aixeca en un dels cims de la Serra de Rodes, una cadena a primera línia de mar al nord de l’Alt Empordà. És un dels nombrosos testimonis de l’arquitectura romànica catalana, però potser és un dels més sofisticats arquitectònicament.

Sant Quirze de Colera

Els orígens del monestir de Sant Quirze de Colera són confusos. Segons un document considerat fals (tot i que no en la seva totalitat) és possible que cap a l’any 785 s’haguessin instal·lat en aquest lloc diversos membres d’una mateixa família dirigits pels germans Libuci i Assinari.

Sant Llorenç de la Muga

Sant Llorenç de la Muga està situat a l'Alta Vall de la Muga, en una zona també coneguda com "l'Empordà de Muntanya" o la "Garrotxa d'Empordà" pel seu terreny muntanyós. El recinte emmurallat d'època medieval destaca pel seu bon estat de conservació, així com la majoria de les cases del nucli antic. Pel centre de Sant Llorenç es troben racons molt agradables que formen part de la història del poble.

Cadaqués

Per a la majoria de cadaquesencs/ques és especial però, per a qui no és de Cadaqués, és més que especial. Per a moltes persones és com una illa i per a altres és llunyà, per a qui hi viu tot l’any, és part de la seva vida i, per a qui hi va de vacances, és com casa seva... moltes són les sensacions, experiències i valors que Cadaqués ens ofereix!

Santa Pau

El municipi de Santa Pau, el més ric i variat en fenòmens volcànics de tot el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, té punts d'interès especials com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat o la Fageda d'en Jordà, un bosc tan bell que, en qualsevol època i circumstància, ens ofereix nous matisos.

L'Escala

L’Escala és una destinació perfecta per gaudir les vostres vacances en família. Hi trobareu una oferta d’allotjament i restauració adaptada a les vostres necessitats, moltíssimes activitats nàutiques, culturals, esportives i d’oci pensades per als més menuts i joves i un gran ventall de propostes d’entreteniment. També tenim un litoral que, per les seves característiques, és ideal perquè la mainada pugui gaudir de les platges.

Girona

Girona és una ciutat a escala humana que té, però, l'atractiu de les grans ciutats. Es pot passejar tranquil·lament per la ciutat històrica i visitar-ne els monuments i museus, i es pot badar còmodament pels carrers i places gaudint dels serveis turístics, l'oferta cultural, els festivals, els restaurants… Aprofiteu-vos-en en qualsevol moment de l'any i, si podeu, veniu més d'una vegada, perquè la ciutat és viva i sempre té sorpreses per oferir-vos!

Museus i Història

Museu Dalí de Figueres

El Teatre-Museu Dalí, inaugurat el 1974, s’erigeix sobre les restes de l'antic Teatre Municipal de Figueres i és considerat com la darrera gran obra de Salvador Dalí. Tot en ell va ser concebut i dissenyat per l'artista, per tal d'oferir al visitant una veritable experiència surrealista i endinsar-lo en el seu món captivador i únic.

Museu del Joguet de Figueres

Des de finals del segle passat, el Museu ha continuat rebent nombrosos premis, com ara el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya (1999), per les tasques de conservació i divulgació de la cultura popular; la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2007); el Premi IPA España de l’Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar (2009), i diversos certificats d’excel·lència d’organismes o institucions internacionals.

Castell de Sant Ferran, Figueres

El Castell de Sant Ferran està considerat com la Fortalesa abaluartada més gran d'Europa i declarat Bé d'Interès Cultural, catalogat com a Monument Històric Artístic.

Casa Museu de Port-Lligat

L'actual Casa-Museu de Portlligat va ser l'única casa estable de Salvador Dalí; el lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al Castell de Púbol.

Ruïnes d'Empúries

Empúries és un dels escenaris privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la Península Ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional, on conviuen les restes d’una ciutat grega –l’enclavament colonial d’Empòrion– amb les d’una ciutat romana, l’antiga Emporiae, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Ciutat ibèrica d'Ullastret

Enfilada al Puig de Sant Andreu, al Baix Empordà, la ciutat ibèrica d'Ullastret és l’assentament iber més gran descobert fins ara a Catalunya. La ciutat, flanquejada per imponents muralles, exercia com a capital de tot el territori indiketa, del qual n’explotava l'agricultura, la ramaderia, les mines i les pedreres. Era el centre d’un important intercanvi comercial amb la ciutat grega d’Empúries, que exportava els seus productes i de la qual també n’importava producció exterior.

Coves de Serinyà

Ocupades per l’home des dels inicis del Paleolític mitjà fins a l'edat dels metalls, el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà el formen diversos abrics o coves (la de l’Arbreda, la de Mollet i el Reclau Viver). Els estudis que s’hi han fet revelen que ens trobem en un dels millors jaciments de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home de Neandertal a l'home modern.

Museu dels Volcans, Olot

El Museu dels Volcans està situat al bell mig del Parc Nou, envoltat d'un entorn on regna la tranquilitat i que convida a passejar per un dels indrets més verds dins el nucli ubrà de la ciutat d'Olot. Els seus continguts se centren en la presentació del medi físic de la Garrotxa.

Parc Neolític de la Draga, Banyoles

El jaciment arqueològic de la Draga és un dels assentaments d'agricultors i ramaders més antics del nord-est de la península Ibèrica i un dels primers poblats neolítics lacustres d’Europa (5400-4900 aC). Pertany al període conegut com a neolític cardial, nom donat pel tipus de decoració present a la ceràmica, que era feta amb l’ajuda d’una vora de petxina dentada ("cardium" en llatí) quan la pasta dels atuells encara era fresca.